1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Eipotje met prei, 60+ roombrie en hamblokjes

Eipotje met prei, 60+ roombrie en hamblokjes

Eipotje met prei, 60+ roombrie en hamblokjes

Gemakkelijk

15Min

15Min

4 Personen
1 dikke prei (of 1,5 dunne)
2 tenen knoflook
35 g ongezouten roomboter
6 eieren
60 ml slagroom
3 el gevriesdroogde bieslook
75 g hamblokjes
80 g roombrie 60+
Mail recept

Wat moet je doen?


Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden of de airfryer op 160 graden. 

Stap 2
Verwijder de buitenste laag en de uiteinden van de prei. Halveer de prei in de lengte en was grondig onder de stromende kraan. Snijd de prei in halve ringen van ongeveer 0,5 centimeter breed. Pel de tenen knoflook en hak fijn. 

Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Voeg de prei en knoflook toe en smoor gedurende 10 minuten totdat de prei zacht is. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4
Kluts ondertussen de eieren los samen met de slagroom. Meng de helft van de bieslook samen met de hamblokjes door het roommengsel en breng op smaak met zwarte peper. Snijd de roombrie in hele kleine blokjes. 

Stap 5
Vet 4 ovenbestendige ramekins of mini braadpannetjes in met boter. Verdeel het preimengsel over de schaaltjes en giet vervolgens het ei-ham mengsel erop. Verdeel de brie en resterende bieslook erover en gaar ongeveer 15 minuten in de oven of 12 minuten in de airfryer totdat het eimengsel gestold is. Serveer de eipotjes warm.  

Budgettip: dit gerecht kost ca. 1,17 per persoon.

Tip

Gebruik ingrediënten die je nog in huis hebt, zoals restjes groenten, vlees, vis en kruiden. Of ga voor deze variant met gesmoorde prei, 60+ roombrie en hamblokjes. Door de prei in een klontje boter met ui en knoflook te smoren, wordt de groente zacht en zoet, wat weer perfect past bij de hartige smaak van de ham. De roombrie brengt het geheel samen en geeft het gerecht net dat beetje extra. Maak de eipotjes in de oven of in de airfryer en serveer ze in het schaaltje zelf op een bordje. Zo brand je niet zo snel je handen en het ziet er nog mooier uit.

Eipotje met prei, 60+ roombrie en hamblokjes


Een eipotje is hét gerecht voor tijdens de paasbrunch. Het is makkelijk om te maken, niet te zwaar en ziet er tegelijkertijd feestelijk uit. Ook kun je ze heel goed voorbereiden, dus wat wil je nog meer? 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch