1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Chocolade bark met paaschocolade en -koekjes

Chocolade bark met paaschocolade en -koekjes

Chocolade bark met paaschocolade en -koekjes

Gemakkelijk

20Min

4Uur

12 Personen
2 grote lentekoeken
2 gevulde paaseitjes
10 dragee eitjes
200 g pure chocolade
100 g witte chocolade
Mail recept

Wat moet je doen?


Stap 1

Breek of hak de lentekoeken in grove stukjes. Halveer de paaseitjes of hak in grove stukken. Bekleed een bakplaat of ovenschaal die in de koelkast past met bakpapier.

Stap 2
Hak de pure chocolade grof en doe ongeveer twee derde ervan in een hittebestendige kom. Smelt de chocolade au bain-marie door een klein kookpannetje met een laag water te verwarmen met daarop de kom. Het is belangrijk dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Doe dit ook met de witte chocolade, maar dan in een tweede kom op een tweede pan.

Stap 3
Zet de pannen op hoog vuur, zodat het water begint te borrelen. Smelt de chocolade afzonderlijk van elkaar. Haal de kom met gesmolten pure chocolade van de pan en voeg de rest van de pure chocolade toe. Roer af en toe en laat smelten door de reeds gesmolten chocolade. Doe dit ook met de witte chocolade.

Stap 4
Giet de gesmolten pure chocolade op het bakpapier en verdeel tot een laag van ongeveer een centimeter dik. Giet de gesmolten witte chocolade erop en trek eventueel figuren met een satéprikker of lepeltje. 

Stap 5
Verdeel de stukken koek, paaseitjes en dragee eitjes over de chocolade. Laat in ongeveer 4 uur hard worden in de koelkast.  

Stap 6
Haal de chocolade bark uit de koelkast en breek in stukken. Serveer direct of bewaar in de koelkast. 

Budgettip: dit gerecht kost ca. 0,55 per persoon.

Tip

Het is fijn om snel te kunnen werken, zodat de chocolade niet te warm wordt of juist al begint uit te harden voordat de toppings erin liggen. Zorg daarom dat alle ingrediënten klaarliggen en je elke stap direct kunt uitvoeren. Gebruik eventueel restjes koekjes, chocolade en snoepjes. Bewaar de chocolade bark luchtdicht in een trommeltje in de koelkast, eventueel met stukjes bakpapier tussen de verschillende stukken.

Chocolade bark met paaschocolade en -koekjes


In Amerika is ‘chocolate bark’ een ware hit. Het gerecht is supersimpel en vooral ontzettend makkelijk om te maken, smaakt lekker zoet en je kunt er ultiem mee variëren. Chocolade bark bestaat uit gesmolten chocolade met koekjes, snoepjes en chocolaatjes. De chocolade wordt over een oppervlakte zoals een bakplaat uitgesmeerd waarna de koekjes, snoepjes en andere toppings erop en erin komen te liggen. Na een tijdje hardt de chocolade uit en kun je het geheel in grote stukken breken. Een heerlijk makkelijk toetje of traktatie voor overdag. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch