1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Libanese kipstoof met pruimenrijst

Libanese kipstoof met pruimenrijst

kipstoof

Gemakkelijk

45Min

4 Personen
1 gele ui
3 tenen knoflook
3 kruidnagels
1 laurierblad
¼ tl gemalen komijn
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskat
500 g kipdijfilet
400 g tomatenblokjes in blik
100 g gedroogde pruimen
1/2 bosje verse koriander
250 g basmatirijst
citroen, sap en rasp
Mail recept

Stap 1

Snijd de ui in grove stukken en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Steek de kruidnagels in het laurierblad zodat ze blijven zitten. Voeg na 5 minuten alle specerijen toe aan de pan met ui en knoflook, en bak een paar minuten mee.

Stap 2

Voeg de kipdijfilets toe aan de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Trek met een dunschiller of kaasschaaf twee repen van de citroenschil. Voeg de citroenschil samen met de tomatenblokjes toe aan de pan met kip en breng op smaak met een klein beetje citroensap. Laat het geheel 25-30 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur.

Stap 3

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Voeg de pruimen toe aan de rijst zodra de rijst gaar is. Hak de koriander fijn en rasp de rest van de citroen.

Stap 4

Haal het laurierblad met de kruidnagels en de stukken citroenschil uit de kipstoof. Verdeel de pruimenrijst over vier borden. Schep de kipstoof erbij. Garneer met de koriander en citroenrasp.

Dit gerecht kost ongeveer €2.16 pp

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch