Hutsbal

Hutsbal

Gemakkelijk

20Min

10 Personen
15 g boter
12 g bloem
60 ml groenteboullion
1.5 g gelatine
80 g gekookte kruimige aardappelen
40 g wortel, brunoise
10 ml sinaasappelsap
1 stuk steranijs
40 g gekarameliseerde ui
snufje zout en peper
eiwit uit 3 eieren
plat bordje paneermeel
Mail recept

Hutspot bitterbal

1. Smelt de Boter in een pannetje. Laat in de pan uitbruisen en lichtbruin worden. Voeg de bloem toe om een roux te maken. Bak even door in de pan. Meng vervolgens de bouillon beetje bij beetje door de roux heen en gebruik hierbij een garde om het geheel tot een gladde massa te maken. Laat dit doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Week de gelatine, voeg aan het roux-bouillonmengsel toe en zet vervolgens koud zodat het kan opstijven.

2. Kook in een pannetje de sinaasappelsap, steranijs en 5 g boter samen met de brunoise gesneden wortel tot de wortel gaar en het vocht geglaceerd is.

3. Smelt boter in een pannetje en karamelliseer de uien langzaam. Voeg vervolgens een snuf zout toe. Zorg dat het geheel mooi bruin is laat beide garnituren afkoelen in de koelkast.

4. Als de garnituren koud zijn meng je deze, dus 40 g gegaarde wortel en 40 g gekarameliseerde ui met de gekookte aardappel. Meng het geheel goed door en vorm daarna bolletjes van 20 gram. Vries ze licht in zodat je zo mooi rond kan vormen. Vries vervolgens helemaal in.

Zodra de bolletjes bevroren zijn kun je ze paneren. Verdeel over 3 diepe borden bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Meng het paneermeel met peper en zout. Haal de bolletjes door de bloem, daarna door het eiwit en dan door het paneermeel. Doe dit bij ieder bolletje 2 keer. (Als mogelijk: Laat de bitterbal een dag rusten). Frituren op 180 graden tot goudbruin. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch