Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot van ALDI

Gemakkelijk

5Min

30Min

3 Personen
1 kg stamppotaardappelen
1 slagersrookworst
600 g gesneden boerenkool
95 g boemboe voor rode curry
200 ml yoghurt Griekse stijl (0% vet)
2 el fijngesneden verse koriander
25 g ongezouten cashewnoten
3 el olijfolie
2 uien
3 teentjes knoflook
Benodigdheden
Pan
Stamper
Mail recept

Stap 1

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Wel of verwarm de rookworst. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met twee uitgeperste teentjes knoflook op een halfhoog vuur al omscheppend. Totdat ze glazig zijn.

Stap 2

Voeg de boerenkool toe en bak de groente twee minuten mee. Schep twee volle eetlepels van de boemboe rode curry erdoor en voeg 250 ml water toe. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Stoof de boerenkool in 5-10 minuten net gaar. Pers het laatste teentje knoflook boven de yoghurt uit en voeg 2 theelepels boemboe rode curry en op 1 theelepel na de koriander en versgemalen peper naar smaak toe. Roer goed om.

Stap 3

Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep de boerenkool erdoor. Voeg zoveel van het opgevangen kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Snijd de worst in plakjes en leg ze op de boerenkoolstamppot. Strooi de cashewnoten erover. Bestrooi de yoghurtsaus met de koriander en serveer bij de stamppot.

Variatietip

ook lekker zonder vlees.

Mail recept
Tip

Is er nog boemboe over? Bewaar het afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en gebruik het om de jus pittig op smaak te brengen. Roer het door een losgeklopt ei en bak er een omelet van. Of schep het door een roerbak. U kunt het 3 dagen in de koelkast bewaren.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch