Gemakkelijk
5Min
10Min
8 Personen | |
---|---|
100 g | kristalsuiker |
50 g | boter |
200 ml | slagroom |
1 | sterijstaart |
150 g | kerst chocolaatjes |
poedersuiker | |
8 | zachte karameltoffees |
Benodigdheden: | |
pan met dikke bodem | |
houten lepel | |
taartschaal |
Laat de suiker in 5 min smelten op half hoog vuur. Beweeg de pan na 2 ½ min even heen en weer. Niet roeren. Als de suiker is gesmolten tot goud kleurige stroop is hij goed.
Haal de pan even van het vuur en voeg 25 gram boter en 100 ml slagroom in 2 delen toe. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker weer vloeibaar is. Voeg nu de rest van de boter toe en 50 ml slagroom. Laat 5 min al roerend inkoken. Schep de karamelsaus in een kom en laat 5 min afkoelen. Roer er nogmaals 50 ml slagroom door.
Neem de sterijstaart uit de diepvries. Plaats hem op een mooie taartschaal. Schep 6 eetlepels van de karamel saus in cirkel het midden van de taart. Laat de punten van de ster vrij. Leg in de cirkel karamel in een bergje, wat van de kerst chocolaatjes. Serveer de rest er apart bij. Serveer direct en geniet. Bestuif de ijstaart voor extra feestelijk effect met wat poeder suiker.
Serveer de taart met een kopje koffie.
Karamelsaus over? De saus is ook erg lekker op een geroosterd broodje.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer