Zomerstampot met gekarameliseerde ui en gehaktballetjes
Gemakkelijk
10 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Zomerstampot met gekarameliseerde ui en gehaktballetjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en kook deze gaar. Kook ondertussen ook de sperziebonen gaar en snijd de rode ui in dunne ringen.
Doe deze in een pan met een beetje boter/olie en laat rustig karamelliseren op laag vuur. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en de knoflook en draai er 4-6 balletjes per persoon van. Bak de gehaktballetjes goudbruin in de pan met de uienringen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierop de serranoham. Bak knapperig voor zo’n 15-20 minuten in de oven. Wanneer de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je ze met twee eetlepels creme fraiche tot een gladde puree. Meng de sperziebonen erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over vier borden, top af met de gekarameliseerde ui en gehaktballetjes en verkruimelde serranoham.