Zoete bladerdeegkerstboom met hazelnootpasta
Gemakkelijk
45 Min
20 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Zoete bladerdeegkerstboom met hazelnootpasta
Deze zoete bladerdeegkerstboom met hazelnootpasta, amandel en kaneelsuiker wordt ongetwijfeld de ster (of boom) op je komende kerstbrunch!
Voor deze heerlijke kerstboom heb je twee snijplanken, een kommetje, een aardappelschilmesje, een eetlepel, een keukenkwast en bakpapier nodig.
Stap 1
Leg de twee rollen verse bladerdeeg in de lengte over elkaar op een snijplank. Snijd nu met een mes een grote driehoek, met onderin een boomstammetje uitgesneden. De overgebleven stukjes leg je op de andere snijplank.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd van de overgebleven bladerdeegstukjes 3 sterren met het aardappelmesje. Haal de bovenste kerstboom van de onderste en bedek één helft van het bladerdeeg met drie eetlepels hazelnootpasta.
Stap 3
Hak de amandelen fijn en bedek de helft met de hazelnootpasta met de fijngesneden amandelen. Leg nu de andere helft van de boom erop en druk de randen voorzichtig aan.
Stap 4
Maak voor de takken inkepingen van ongeveer twee centimeter aan beide kanten van de boom. Draai elke tak nu tot een spiraal. Plaats de uitgesneden sterretjes op verschillende plekken op de boom.
Stap 5
Breek een ei in een bakje en scheid het eigeel; smeer dit over de gehele kerstboom. Leg de kerstboom op een bakplaat met bakpapier en plaats deze voor 20 minuten in de oven.
Stap 6
Meng in een ander bakje één eetlepel kristalsuiker met één eetlepel kaneel. Haal de kerstboom uit de oven en bestrooi hem met de kaneelsuiker en nog wat gehakte amandelnootjes.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1.08 per persoon.