Zoete-aardappeltortilla met een gezichtje
Gemakkelijk
25 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Zoete-aardappeltortilla met een gezichtje
Kinderen groenten laten eten wil nog weleens lastig zijn. Alles wat groen is gaat er niet in, ze eten alleen gerechten die beginnen met de letter P of willen simpelweg niks wat op het bord ligt. Met deze zoete-aardappeltortilla worden kinderen betrokken bij het koken, waardoor de interesse sneller is gewekt en de kans van slagen een stuk groter wordt.
Voor dit recept maakten we een gezichtje, maar het is natuurlijk helemaal aan jou of de kinderen om met de verschillende ingrediënten iets moois te maken. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom, een konijntje of zelfs een poppetje. Alles kan, zolang je creativiteit een kans geeft. Dat geldt uiteraard ook voor de ingrediënten. Want waar de zoete aardappel de basis voor deze tortilla vormt, kun je met de rest blijven variëren. Voeg eventueel ook nog feta of een andere kaas toe voor nog meer smaak.
Stap 1
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes van ongeveer 2-4 mm dik. Kook de aardappelschijfjes 3 minuten in het water. Giet af en laat goed uitlekken.
Stap 2
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Verwarm een grote koekenpan met anti-aanbaklaag met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot hij glazig begint te worden, ongeveer 5 minuten.
Stap 3
Kluts de eieren met de melk los. Breng op smaak met flink peper en zout. Voeg de aardappelschijfjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Giet het eimengsel over de aardappelschijfjes en schik het geheel tot een enigszins egale laag.
Stap 4
Maak een gezichtje of ander figuur met de verschillende groenten. Leg een deksel op de pan en bak 20-25 minuten, tot de aardappels gaar zijn en de bodem mooi verkleurd is. Serveer op een groot bord of snijd gelijk in punten en serveer op een schaal.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 0,49 per persoon.