Zalmburger met Chinese kool en paprika
Gemakkelijk
5 Min
25 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur van de verpakking. Snijd de zalm in kleine stukjes. Meng de bloem, citroenrasp, knoflook, zout en peper in een kom. Doe de zalm erbij en prak en kneed alles tot een gladde massa.
Stap 2
Snijd een sjalotje in kleine stukjes en pers de knoflook. Meng ondertussen de crème fraîche met de sjalot, knoflook, rozemarijn, tijm en peper naar smaak.
Stap 3
Snijd de paprika en Chinese kool in reepjes. Verhit een wok met olijfolie en roerbak de paprikareepjes 3 min. Zet het vuur wat lager, schep de kool erdoor en bak alles nog 5 min.
Stap 4
Leg de broodjes in de oven en verhit in een koekenpan voor de zalmburgers. Bak de burgers in ongeveer 8 min goudbruin.
Stap 5
Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met Chinese kool, paprika, zalmburger en crème.
Tip
Strooi wat kappertjes of augurken over de burger. Vervang de zalm eens door onze overheerlijke groenteburger of de vegetarische schnitzel.