Zalm met rucola-fetakorst en gedroogde cranberry’s, roodschil aardappeltjes met rozemarijn-knoflook en frisse salade
Gemiddeld
60 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de roodschil aardappeltjes over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Rooster in 30-35 minuten goudbruin en krokant.
Stap 2
Scheur de rucola in grove stukken. Doe de rucola, citroenrasp en -sap uit de hele citroen en twee eetlepels olijfolie in een keukenmachine of hakmolen en hak fijn. Verbrokkel de feta en meng door het rucolamengsel. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met het rucola-fetamengsel. Rooster de laatste 15-20 minuten mee met de aardappeltjes in de oven, totdat de zalm de gewenste garing heeft.
Stap 3
Snijd de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en snijd in schuine plakjes van een halve centimeter dik. Meng met de jonge bladsla, het resterende citroensap, peper en zout. Hak de gedroogde cranberry’s grof.
Stap 4
Serveer de zalm in zijn geheel en top af met de gehakte cranberry’s. Serveer de aardappeltjes en salade ernaast.
Tip
maak tot 24 uur van tevoren de rucola-fetakorst en bewaar tot gebruik in de koelkast. Zet tot 8 uur van tevoren de aardappeltjes en zalm met rucola-fetakorst klaar om in de oven te gaan. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 2,68 per persoon
Tip
Tip: maak tot 24 uur van tevoren de rucola-fetakorst en bewaar tot gebruik in de koelkast. Zet tot 8 uur van tevoren de aardappeltjes en zalm met rucola-fetakorst klaar om in de oven te gaan. Bewaar tot gebruik in de koelkast.