Yoghurtijscoupe met rood fruit en een macaron
Gemakkelijk
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Roer de yoghurt met 80 g van de kristalsuiker en de vanillesuiker door elkaar en zet de kom afgedekt ± 1 uur in de koelkast om de yoghurt door en door koud te laten worden.
Stap 2
Klop het eiwit in een vetvrije kom helemaal stijf. Voeg het yoghurtmengsel toe en spatel alles door elkaar.
Stap 3
Laat het mengsel in ± 5 uur bijna helemaal bevriezen en schep het elk half uur door met een vork. Houd 4 frambozen apart en prak de rest met de rest van de suiker fijn. Maak de aardbeien schoon, houdt er 4 apart voor de garnering en snijd de rest in plakjes.
Stap 4
Schep als het ijs bijna stijf is de frambozenpuree met een vork erdoor roer niet te lang zodat een mooi gemarmerd effect ontstaat en laat het ijs in de diepvries verder bevriezen.
Stap 5
Verdeel de aardbeienplakjes met het ijs over 4 mooie glazen en garneer elk glas met een macaron. Serveer het ijs direct.