Wortelsoep met citroengremolata
Gemakkelijk
10 Min
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Pel en snipper de ui. Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel van de olie in een soeppan en fruit de ui in ± 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de wortel en chilipoeder naar smaak toe en bak 3 minuten mee
Stap 3
Verkruimel de bouillontablet boven de pan en schenk 325 ml warm water erbij. Breng alles aan de kook en kook de soep 15 minuten op een laag vuur.
Stap 4
Boen intussen voor de gremolata de citroen schoon en rasp de gele schil dun af. Voeg de bieslook toe. Pel de knoflook en pers het teentje boven de rasp en de bieslook uit. Roer er ½ eetlepel olijfolie door.
Stap 5
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Wil je een hele fijne soep wrijf hem dan ook nog door een zeef. Schenk de soep in glaasjes en verdeel er gremolata over
Tip
Serveer er eventueel een kaaskletskopje bij. Schep 4 volle eetlepels geraspte oude kaas op een stuk aluminiumfolie en laat de kaas in een voorverwarmde oven (200 °C) in 5 minuten smelten en lichtbruin kleuren. Neem het aluminiumfolie met de kletskopjes uit de oven en laat de kletskopjes afkoelen.