Witte chocolademousse met chocolade-notencrumble en vers fruit
Gemakkelijk
20 Min
240 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breek de helft van de chocolade in blokjes van ongeveer een centimeter. Leg ze in een hittebestendig ovenschaaltje. Bak de chocolade 35 minuten in de oven en schep regelmatig om. Het lijkt alsof de chocolade eerst alleen smelt, maar daarna wordt hij krokant en kruimelig. Dit noemen we een crumble. Laat helemaal afkoelen. Hak ondertussen de noten fijn. Meng deze met de afgekoelde chocolade.
Stap 2
Verwarm de melk rustig in een pannetje. Hak ondertussen de rest van de chocolade fijn. Splits het ei. Klop de dooier met de suiker luchtig. Voeg steeds een beetje beetje van de warme melk toe en blijf roeren. Zet dan terug op het vuur op laag vuur en blijf roeren tot het iets dikker is geworden. Haal van het vuur en roer de chocolade door het warme mengsel tot het is gesmolten. Laat het helemaal afkoelen.
Stap 3
Klop de slagroom stijf. Meng het chocolademengsel voorzichtig met de slagroom (je wil dat het luchtig blijft). Giet in leuke glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Serveer met vers fruit en de crumble.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,06 per persoon.