Witlofschotel
Gemiddeld
5 Min
55 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een plakje van de stronk van iedere witlof en snijd ze over de lengte in tweeën.
Stap 2
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen. Bak de spekjes uit in een bakpan en haal de spekjes uit de pan zodra ze bruin en krokant zijn.
Stap 3
Laat het bakvet in de pan en bak hier de krieltjes lichtbruin in aan gedurende ca. 10 minuten. Voeg de halve uienringen toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de kookroom en de crème fraîche toe en laat dit kort aan de kook komen. Voeg de uitgebakken spekjes weer toe en roer dit kort door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4
Vet een ovenschaal in en schik de gehalveerde witlofstronken netjes naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Verdeel het krieltjes-, uien-, spek- en roommengsel over de witlof. Strooi hier de kaas overheen en bak de witlofschotel gedurende 30 min goudbruin en gaar in de oven. Garneer met de fijngesneden bosui.