Witlof ovenschotel met ham en kaas
Gemakkelijk
10 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappels in een pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze tot een smeuïge puree met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de onderkant van de witlofstronken en verwijder de eventuel bittere kern. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de witlof ca. 3-5 minuten tot ze iets zachter zijn geworden. Giet de witlof af en laat uitlekken.
Stap 4
Wikkel om elke helft van de witlof een plakje ham en verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over de ovenschaal. Leg de witlof met ham bovenop de aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.
Stap 5
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin en de witlof gaar is.