Vispannetje met zalm, witvis, venkel en witte wijn
Gemakkelijk
40 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten tot ze zacht zijn.
Stap 2
Bereid ondertussen 250 ml bouillon door het bouillonblokje toe te voegen aan het kokende water.
Stap 3
Halveer de venkel verticaal. Snijd het harde witte deel uit het hart. Snijd de rest in dunne plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Voeg de venkelplakjes toe en bak kort mee. Giet de witte wijn en groentebouillon erbij. Laat het geheel even sudderen tot de venkel zachter wordt.
Stap 4
Snijd de zalm en witvis in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan het vispannetje. Giet de room erbij en laat het vispannetje zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Hak de peterselie fijn.
Stap 6
Serveer het vispannetje in kleine eenpersoons pannetjes of kleine schaaltjes. Serveer met brood en garneer feestelijk met wat peterselie.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,06 per persoon.