Verse zalm uit de oven met beurre noisette
Gemakkelijk
5 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stap 2
Vet een grote ovenschaal in met een scheut olijfolie en leg er de zalmfilets in met de huidkant naar beneden. Geef de stukken zalm een flinke snuf zout en peper.
Stap 3
Verwarm de boter in een koekenpan op medium vuur. Maak af en toe cirkelvormige bewegingen met de pan. Verwarm de boter tot-ie begint te schuimen en lichtjes bruin kleurt, wat ongeveer 3 minuten duurt. Voeg daarna 60 ml olijfolie, het sap van een halve citroen en de ringen rode ui toe. Geef het geheel een flinke snuf zout en peper en bak nog eens 3 minuten. Voeg de kappertjes toe en laat ze 2 minuten ‘frituren’ in het botermengsel.
Stap 5
Schenk de inhoud van de pan over de zalm. Voeg de kerstomaatjes toe aan de ovenschaal en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de resterende citroenhelft in schijfjes.
Dit gerecht kost ongeveer € 2,99 per persoon.