Verschillende hartige bonbons met carpaccio, zalm en courgette
Gemakkelijk
5 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Stap 2
Leg een plakje carpaccio op een bord.
Stap 3
Leg er een paar blaadjes rucola op. Schep er een lepel van de roomkaas op. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten over. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Stap 4
Vouw de randen van het plakje naar elkaar toe en zet eventueel vast met een prikker.
Stap 5
Schep een theelepel van de truffelmayonaise boven op de bonbons. Garneer met een blaadje basilicum. Herhaal dit voor alle bonbons.
Stap 1
Leg een plakje gerookte zalm op een bord.
Stap 2
Meng de kruidenroomkaas met wat fijngehakte basilicum, een scheutje citroensap, peper en zout.
Stap 3
Schep een theelepel van het kruidenroomkaasmengsel in het midden van het plakje zalm.
Stap 4
Vouw de randen van het plakje naar elkaar toe en zet eventueel vast met een prikker. Garneer met een blaadje basilicum. Herhaal dit voor alle bonbons.
Stap 1
Maak met een kaasschaaf dunne linten van de courgette. Meng de courgettelinten met een scheutje olijfolie, citroensap, peper en zout en laat dit even intrekken.
Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 3
Leg een courgettelint op een bord. Schep er een lepel roomkaas op. Strooi er wat geschaafde Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten over.
Stap 4
Vouw de courgettelinten dicht tot een bonbonvorm en zet eventueel vast met een prikker. Garneer met wat extra Parmezaanse kaas. Herhaal dit voor alle bonbons.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,03 per persoon.