Vegetarische pizza
Gemiddeld
20 Min
45 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Borstel de champignons schoon, snijd deze in stukjes en was de spinazie indien nodig. Snijd de peper, knoflook en ui fijn en fruit deze in een pan. Doe de champignons erbij en stoof het zacht met zout en peper in 4 minuten. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een mooie ronde pizza (je kunt bijvoorbeeld een bord gebruiken om een perfect rondje te maken). Je kunt ook verschillende kleine pizza’s maken door de deegbal te verdelen in verschillende porties.
Stap 3
Giet het mengsel uit stap 1 af wanneer er te veel vocht is vrijgekomen. Bestrijk de pizza met de tomatensaus uit de pizzakit. Verdeel dan de champignons en spinazie over de pizza en sluit af met de geitenkaas en Italiaanse kruiden. Bak de pizza in 8-10 minuten tot de bodem goudbruin is en de geitenkaas is gesmolten. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze over de pizza. Druppel voor het serveren nog wat olijfolie over.
Tip
Geen zin in vega, voeg er dan wat gehakt aan toe.