Varkenshaasje met krokante pistachekorst op romige wortelpuree
Gemakkelijk
15 Min
40 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd vier dunne plakken uit de sinaasappel en pers de rest van de vrucht uit. Verhit de olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Voeg de knoflook en de wortel toe en bak kort mee. Voeg het paprikapoeder en een flinke scheut water toe en stoof de wortel met de deksel op de pan in ± 15 minuten gaar. Pureer de wortel met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Meng de mosterd met het brood, fijngehakte pistachenoten, peterselie en peper en zout naar smaak. Vouw de onderste dunne puntjes van de varkenshaasjes om en prik ze vast met de cocktailprikkers. Snijd de varkenshaasjes in tweeën en rol de varkenshaas in het mengsel.
Stap 3
Zet de schaal in de oven. Bak de varkenshaas in 10-15 minuten net gaar. Verwarm intussen de wortelpuree al omscheppend op een laag vuur.
Stap 4
Neem het vlees uit de oven. Verdeel de wortelpuree over de borden en leg het vlees erbij. Garneer met de sinaasappelplakjes en asperges.
Wijntip
Grande Albarone, Italië. De zwoele smaak van de wijn past perfect bij het seizoen en de rijke winterse gerechten.
Tip
Lekker met gratinrolletjes.