Varkenshaas met snelle tijm-druivensaus, aardappelgratin en geroosterde wortels
Gemakkelijk
45 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de varkenshaasjes uit de koelkast, haal uit de verpakking en leg apart. Meng de geschrapte worteltjes met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en zet onder in de oven. Rooster 20 minuten tot ze beetgaar zijn.
Stap 2
Snijd de gratinrol in dikke plakken van ca. 4 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je ruimte overhoudt voor de varkenshaas. Bak de gratins 20 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Snijd de ui in ringen en plet de knoflook. Kruid de varkenshaasjes met peper en zout. Verwarm een koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de ui, knoflook en tijm toe. Schuif naar de zijkant van de pan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin.
Stap 4
Haal de varkenshaasjes uit de pan en verpak in aluminiumfolie, met de glimmende kant naar binnen. Leg bij de gratins in de oven en gaar nog 10 minuten, tot de binnenkant mooi rosé is.
Stap 5
Ris de rode druiven van de takjes, voeg samen met de rode wijn toe aan de koekenpan en bak kort mee tot ze openbarsten. Haal de knoflook uit pan en gooi weg. Plet met een vork een deel van de druiven en breng eventueel extra op smaak met een beetje zwarte peper.
Stap 6
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer met de worteltjes en aardappelgratin. Garneer met de tijm-druivensaus.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 2,50 per persoon