Varkenshaas gevuld met stoofappel en brie
Gemakkelijk
60 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Snijd de varkenshaasjes in de lengte open als een boek. Snijd de brie in plakjes. Schil de stoofappels en snijd in kleine blokjes.
Stap 3
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Stap 4
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui zacht is. Voeg de appelblokjes en tijm toe en bak kort mee.
Stap 5
Leg de plakjes brie op de opengevouwen varkenshaasjes. Verdeel het appel-uienmengsel erover.
Stap 6
Vouw de varkenshaasjes dicht en bind vast met keukentouw 5 touwtjes per varkenshaas, dus 20 touwtjes knippen in totaal. Je legt eerst 5 touwtjes neer en daar de varkenshaas erop, dicht binden en resterende touw afknippen. Bij elke rollade bind je een takje tijm mee. Verwarm een klontje ongezouten boter in een koekenpan. Bak de varkenshaasjes een paar minuten op hoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Stap 7
Leg de varkenshazen in een ovenschaal. Bak in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat even rusten voor het aansnijden.
Stap 8
Snijd de varkenshazen in plakken en serveer op een feestelijk bord of in de ovenschaal. Net zo makkelijk en toch feestelijk.
De prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 3,98 per persoon.