Turkse pides met gehakt, paprika en ui
Gemiddeld
45 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Turkse pides met gehakt, paprika en ui
De Turkse pizza is wereldberoemd, maar ook pides zijn bij velen geliefd. Deze pides maak je met kant-en-klaar pizzadeeg wat je uitrolt tot een dunne lap. De vulling bestaat uit paprika, gehakt en verschillende kruiden. En bovenop komen kakelverse spiegeleitjes. Erg lekker met een frisse salade ernaast of zelfs op de pides.
In principe zijn de pides een volledige maaltijd, net als bij een pizza. Je kunt er ook voor kiezen om ze als hapje of als onderdeel van een buffet te serveren en in stukjes te snijden. Ook leuk: maak mini pides van kleinere stukjes deeg en varieer met verschillende vullingen. Denk aan spinazie met feta of ratatouille. Eet je liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door vegetarisch gehakt of gebruik gekookte linzen uit blik. Liefhebbers van pittig eten kunnen een schepje sambal of mespunt chilipoeder toevoegen aan de vulling als garnering.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Stap 2
Snipper de ui en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verwarm een hapjespan of koekenpan met een scheut olijfolie op zacht tot middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de paprika’s gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Doe het paprikamengsel in een kom en zet apart.
Stap 3
Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met zout, peper en de specerijen. Voeg het paprikamengsel en twee eetlepels van de tomatensaus uit de pizzakit toe aan het gehakt. Bak kort mee en draai het vuur uit. Laat iets afkoelen.
Stap 4
Rol het deeg uit de pizzakit uit op een met bloem bestoven werkvlak. Rol het deeg uit zodat het ongeveer 1/3 groter wordt en snijd in twee gelijke rechthoeken. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de twee vlakken in de vorm van een ovaal. Gebruik het restdeeg voor een extra snack of bewaar voor een andere keer.
Stap 5
Rol de randen van het deeg ongeveer 2 centimeter naar binnen en bestrijk met de melk. Prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Bak 15 minuten in de oven.
Stap 6
Haal de bakplaat uit de oven. Breek een ei boven de bovenste helft van een van de pides. Breek een tweede ei boven de onderste helft. Herhaal bij de tweede pide. Kruid met peper en zout en bak nog 10 minuten of tot het eiwit is gestold.
Stap 7
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de pides met de peterselie en serveer warm.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 2,00 per persoon.