Tournedos met sjalotten en ontbijtkoek
Gemiddeld
5 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Halveer de sjalotten. Meng de wijn en fond in een pan en kook samen met de appelstroop en gehalveerde sjalotten- tot één derde in.
Stap 2
Droog de ontbijtkoek 10 minuten op 100 ºC in de oven en kruimel deze fijn. Draai hierna de oven naar 80 ºC.
Stap 3
Bestrooi de tournedos met peper en zout. Bak ze even kort op hoog vuur tot de buitenkant goudbruin is. Bak de tenen knoflook en de tijm kort mee.
Stap 4
Leg de ontbijtkoekkruimels op de tournedos en zet het geheel in een ovenschaal in de oven. Laat in 8 minuten medium-rosé worden.
Stap 5
Serveer de tournedos met de jus van sjalotten. Lekker met winterse groenten en knolselderijpuree.