Zalmtosti met pesto-roomkaas
Gemakkelijk
15 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Tosti met zalm en pesto-roomkaas
Tostirecepten zijn er genoeg, maar een tosti zalm? Die vind je niet zo snel. Gek eigenlijk, want de vis zit vol gezonde vetten en doet het goed met veel verschillende ingrediënten. Voor een zalmtosti kun je verse zalm gebruiken die door de warmte van het tosti-ijzer gaart, maar ook gerookte zalm is een aanrader.
Een zalmtosti maken doe je op exact dezelfde manier als bij andere tostirecepten, maar het grote verschil zit ‘m in de ingrediënten. Combineer erop los, met bijvoorbeeld feta, (geprakte) avocado, roomkaas, spinazie, mozzarella, gegrilde courgette, rode ui of zelfs groene asperges. Eigenlijk zijn groene groenten en witte kaassoorten altijd een hit samen met zalm. In dit recept gaan we voor de klassieke combinatie van gerookte zalm met roomkaas, met nog een extra lepeltje pesto. Simpel, maar doeltreffend. En een echte verwentosti! Heb je nog een restje verse spinazie of rucola over? Ook dat is lekker op deze tosti.
Stap 1
Meng de roomkaas met de pesto. Breng de spinazie op smaak met het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
Stap 2
Leg het brood op een plank en besprenkel met de resterende olijfolie. Draai 2 sneetjes met de oliekant naar beneden en besmeer met de pestoroomkaas. Leg hierop de gerookte zalm en spinazie. Top met het resterende brood met de oliekant naar boven.
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan of tosti-ijzer en bak hierin de tosti’s aan beide kanten goudbruin en krokant. Halveer de tosti’s en serveer direct.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,99 per persoon.