Tomaten-avocadotartaar met Hollandse garnalen en spinaziedressing
Gemiddeld
45 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Pel de knoflook en doe samen met de spinazie, citroenrasp, citroensap en olijfolie in een keukenmachine. Hak fijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra olijfolie of citroensap toe als de spinaziedressing te dik is.
Stap 2
Verwijder de schil van de rode ui en snipper fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ook in kleine blokjes.
Stap 3
Meng de tomaat met de avocado, rode ui, een eetlepel van de dressing, peper en zout. Leg een steekring op een bord en verdeel hier een kwart van de tomaten-avocadotartaar over. Heb je geen steekring? Maak dan een klein rond torentje van de tartaar. Top af met de Hollandse garnalen, ijsbergsla en resterende dressing. Verwijder de steekring en herhaal bij nog drie borden.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 2,91 per persoon