Tiramisu van Hugo frizzante gestoofde peertjes met koek/notencrunch
Gemiddeld
20 Min
10 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de peertjes en snijd ze in vieren. Leg de peertjes in een pan en voeg 50 g suiker, Hugo frizzante, het vanillestokje en kaneelstokje toe. Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 10 min koken totdat de peertjes zacht zijn. Laat ze in hun eigen vocht afkoelen.
Stap 2
Snijd de peertjes in lange dunne reepjes.
Stap 3
Maal 100 g koekjes en noten fijn in een keukenmachine.
Stap 4
Klop de room, tezamen met de mascarpone en 50 g suiker stijf.
Stap 5
Leg op de bodem van een ovenschaal 200 g koeken en besprenkel dit met wat Hugo frizzante.
Stap 6
Verdeel hier de peer over.
Stap 7
Verdeel hier het mascarpone/room-mengsel over en smeer het glad.
Stap 8
Voor het beste resultaat laat je de tiramisu 12 uur opstijven in de koelkast. Maar als je niet kunt wachten is deze ook direct te consumeren.
Stap 9
Strooi vlak voor het serveren het koek/notenkruim over de tiramisu.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer €1.89 per persoon.