Thaise curry met gamba’s
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de gamba’s ontdooien. Pel en snijd de ui in boogjes. Kook de rijst volgens de bereidingswijze gaar. Verhit 1 eetlepel olie in een braad- of hapjespan en bak de gamba’s op een hoog vuur totdat ze net roze zijn. Schep ze uit de pan op een bord.
Stap 2
Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui ± 3 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Strooi er kerriepoeder naar smaak over, voeg de roerbak- en soepgroenten toe en bak alles, al omscheppend, 3 minuten op een hoog vuur.
Stap 3
Voeg de kokosmelk, de roerbaksaus en peper naar smaak toe en laat de curry op een laag vuur nog 3 minuten zachtjes sudderen. Schep de gamba’s erdoor en serveer met de rijst.
Tip
Lekker met Rueda Verdejo!
Dit gerecht kost ongeveer € 1,62 per persoon.