Surinaamse bami met kipdrumsticks en paksoi
Gemiddeld
15 Min
45 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1 (Bereidingswijze voor de kipdrumsticks)
Marineer de kip een dag van tevoren. Hak de sjalot, 2 teentjes knoflook en rode peper heel fijn en zet dit apart in een kleine kom. Schenk hier de 3 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels ketjap bij en verkruimel 1 kippenbouillonblokje. Leg de kipdrumsticks in een platte schaal en smeer goed in met de gemaakte marinade. Dek de schaal af en zet deze in de koelkast.
Stap 2 (Bereidingswijze voor de kipdrumsticks)
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kip in 45 min gaar in de oven.
Stap 3 (Bereidingswijze voor de bami en paksoi)
Kook de mie gaar en snijd de paksoi in stukjes.
Stap 4 (Bereidingswijze voor de bami en paksoi)
Snijd de ui en het overige teentje knoflook in stukjes. Fruit dit met het laurierblad, de gember, zwarte peper en 2 kippenbouillonblokjes.
Schenk dan de 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels ketjap erbij. Roer de mie door dit mengsel. Wok de paksoi twee min en strooi deze samen met wat peterselie over de mie.
Tip
Ook lekker met onze verse paprikamix, taugé en kool. Voor wat meer pit, kan er sambal aan toegevoegd worden.