Stoofperencrumble
Gemakkelijk
30 Min
60 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de stoofperen en doe ze in een pan. Giet de rode wijn erbij, voeg 50 g suiker en het kaneelstokje toe. Breng dit aan de kook en laat, ze met deksel op de pan, in 20-25 min gaar en zacht worden. Bewaar het perensap.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 3
Meng de boter kort met de bloem en 100 g suiker en zet het in de koelkast.
Stap 4
Snijd het suikerbrood in plakken van ca. 2 cm dik. Neem een bakvorm en besmeer de bodem en randen met boter. Leg de plakken suikerbrood op de bodem van de bakvorm en zet de stoofperen er bovenop. Als de stoofperen te droog zijn, sprenkel er dan nog wat van het bewaarde perensap overheen. Bestrooi de peren met kaneel.
Stap 5
Haal de crumble uit de koelkast en maak er met een vork wat kleinere kruimels van als dat nodig is.
Stap 6
Verdeel de crumble rond de stoofperen en bak het in 25-30 min goudbruin af in de oven. Laat de crumble 20 min afkoelen.