Sticky beenham met gebakken knolselderij
Gemakkelijk
60 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm. Maak de bosuien schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Roer de ketjap met de sojasaus, de ruwe rietsuiker, de chilisaus, het sinaasappelsap en versgemalen peper naar smaak door elkaar.
Stap 3
Neem de beenham uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier. Verhit 1½ eetlepel olie in de braadpan en braad de beenham rondom kort aan.
Stap 4
Bestrijk de ham met de sojaglaze en zet de pan in de voorverwarmde oven. Braad de beenham in 55-60 minuten gaar. Bestrijk de ham elke 10 minuten met de glaze.
Stap 5
Verhit 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de beenham, 2½ el olie in een braadpan of koekenpan en bak de knolselderijblokjes in ± 10 minuten al omscheppend bruin en net gaar.
Stap 6
Snijd de beenham in plakken en leg ze op een schaal. Verdeel de knolselderijblokjes er omheen en bestrooi met de bosui.
Tip
Serveer bij dit gerecht onze heerlijke Pommes Duchesse.