Stamppotje met spitskool, gerookte makreel en Amsterdamse uitjes
Gemakkelijk
22 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd elk in vieren. Kook ze in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de spitskool in reepjes. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes 10 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet. Roerbak de spitskool 3 minuten in een wok. Snijd de spruitjes elk in vieren en voeg ze samen met de kerriepoeder bij de spitskool. Stoof alles nog 4 minuten.
Stap 2
Maak de makreel schoon en pluk het visvlees van de graat. Let op dat er geen graatjes aan zitten. Snijd de perziken in blokjes. Schep de helft van blokjes perzik en makreel voorzichtig door de gebakken spitskool. Giet de gare aardappelen af in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze terug in de pan en voeg de crème fraîche toe. Stamp ze met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met zout, peper en flink wat nootmuskaat.
Stap 3
Schep het gebakken spitskoolmengsel voorzichtig door de puree. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer met de rest van de plukjes makreel en de blokjes perzik. Geef er wat zilveruitjes bij.
De prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,92 per persoon.