Spruitjes karameliseren: lekker met zalm en aardappelpuree
Gemakkelijk
10 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Was de spruitjes en snijd de harde uiteindes weg.
Stap 2
Verhit de boter samen met de olijfolie in de pan en laat schuimen. Voeg de spruitjes toe en bedek met de bruine suiker. Roer alles door elkaar zodat de karamel begint te bubbelen. Blijf op laag vuur zo geduldig bakken en roer af en toe met een houten lepel. Reken hier minstens 20 minuten voor uit. De spruitjes zijn klaar als je er soepel met een scherp mesje doorheen kunt snijden.
Stap 3
Ondertussen heb je tijd voor de instant aardappelpuree. Bereid deze volgens de verpakking en hou warm.
Stap 4
Verhit een laag olie in een pan en bak de zalmfilet op huid tot hij gaar is. Een beetje een rosé binnenkant is niet erg. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Serveer de gekarameliseerde spruitjes samen met de aardappelpuree en de zalm. Maak af met wat verse peterselie.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,75 per persoon.