Speculaasmousse met kaneel
Gemakkelijk
20 Min
8 Personen
Ingrediënten
8 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Zet een steelpannetje op medium vuur en verwarm de speculaaspasta tot deze mooi vloeibaar is.
Stap 2
Doe de 3 eiwitten in een mengkom en klop stijf. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stijve pieken.
Stap 3
Doe de slagroom in een andere kom en klop luchtig.
Stap 4
Neem je grootste mengkom erbij en schenk daarin de warme en vloeibare speculaaspasta. Gebruik een spatel om de slagroom en de opgeklopte eiwitten door de speculaaspasta te mengen. Doe dit voorzichtig en oefen geen kracht uit: je wilt een zo luchtig mogelijke mousse.
Stap 5
Neem er 8 kleine glaasjes bij en verdeel de mousse over deze glaasjes. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Maak vlak voor het serveren af met de verkruimelde speculaaskoekjes.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 0,67 per persoon.