Sherry Cobbler
Gemakkelijk
10 Min
1 Personen
Ingrediënten
1 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Maak eerst de suikersiroop. Doe daarvoor de suiker met het water in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2
Doe 2 partjes mandarijn en het partje citroen in een cocktailshaker en stamp ze aan met een stamper of de achterkant van een lange lepel zodat de sappen vrijkomen. Voeg de sherry en 1 eetlepel van de suikersiroop toe.
Stap 3
Vul de rest van de shaker met ijs, zet het deksel op de shaker en shake gedurende 1 minuut.
Stap 4
Vul een glas met ijsblokjes en zeef de inhoud van de shaker in het glas. Doe de drie resterende partjes mandarijn in het glas, ter garnering.
Prijs van het gerecht
Een Sherry Cobbler kost ongeveer €0,35 per persoon.