'Salty' karameltaart
Gemiddeld
30 Min
60 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Warm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Kneed de bloem, 200 g koude boter en 150 g suiker tot een deeg. Bekleed een bakvorm met bakpapier, verdeel het deeg over de bodem en maak een lage opstaande rand. Druk het deeg goed aan tot een taartbodem en bak deze tot lichtbruin ca. 20 – 25 min in de oven.
Stap 3
Haal de bodem uit de oven en laat minimaal 30 min in de bakvorm afkoelen. Snijd de dadels en vijgen kleiner.
Stap 4
Smelt 150 g suiker in een pan en laat deze lichtbruin worden. Doe er de room en 50 g boter bij. Laat dit op middelhoog vuur zachtjes doorkoken totdat de klontjes zijn opgelost en de karamel mooi dik (yoghurtdikte) wordt. Voeg de noten, dadels, vijgen en zeezout toe en roer kort door.
Stap 5
Verdeel het mengsel over de gebakken bodem en plaats de taart nog een keer 15-20 min. in de oven op 180 graden. Laat minimaal 5 uur afkoelen.