Runderriblappen met ratatouille
Gemiddeld
10 Min
140 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Runderriblappen Stap 1
Wrijf de runderriblappen aan beide zijden in met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Neem het vlees uit de pan als het goed is dichtgeschroeid.
Stap 2
Fruit 1 ui met 1 teentje knoflook. Voeg dan de kruidnagel, 1 theelepel tijm en het laurierblad toe en bak het 5 minuten mee. Schenk dan de bouillon en wijn bij het geheel. Nu mag het vlees er weer bij en laat het 5 minuten doorkoken.
Stap 3
Doe de deksel op de pan. Draai het vuur op de laagste stand en laat alles twee uur pruttelen.
Stap 4
Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het braadvocht en breng het opnieuw aan de kook. Indien nodig, voeg een beetje maïzena toe om de saus dikker te maken. Schenk dan de saus over het vlees.
Ratatouille Stap 1
Snijd alle groenten voor de ratatouille in grove stukken. Verhit een braadpan of wok en bak de aubergine, courgette en paprika ongeveer 7 minuten. Schep nu de eetlepel tomatenpuree door de groenten en bak dit 2 minuten mee samen met de grove stukken tomaat.
Stap 2
Haal eerst de groenten uit de pan en schep deze in een schaal. Fruit een ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel tijm, rozemarijn en het laurierblad toe. Voeg daarna een klein scheutje water toe. Laat dit twee minuutjes pruttelen en schep dan de groenten er weer bij.
Stap 3
Laat de ratatouille 15 minuten smoren met het deksel op de pan.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.