Roze wafels met mascarpone, limoen en honing (voor Valentijnsdag!)
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de gekookte bietjes met het water in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een egale massa. Zet hiervan 300 ml apart, de rest kun je gebruiken voor smoothies of soepen.
Stap 2
Doe de bloem, fijne suiker, 300 ml rode bietenmassa, gesmolten boter, eieren en het bakpoeder in een mengkom en mix tot een gladde massa zonder stukjes. Dit kan met de hand, maar ook met de keukenmachine.
Stap 3
Verwarm je wafelijzer en vet het in met een dun laagje boter.
Stap 4
Schep een flinke eetlepel van het beslag in je wafelijzer en sluit het deksel. Bak ongeveer 5 minuten en haal de wafeltjes uit het ijzer. Bak ook de rest van het deeg op.
Stap 5
Meng de mascarpone met een eetlepel poedersuiker.
Stap 6
Serveer de wafels met een lepel van de gezoete mascarpone en rasp er wat limoenschil over. Maak af met een kneepje vloeibare honing en zeef er extra poedersuiker over.