Rosé gebraden lamracks met gepofte tomatenjus, voorjaarsgroente en munt
Gemiddeld
5 Min
40 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Plaats daarin de tomaatjes met 2 el olie eroverheen en pof in ca. 20 min gaar.
Stap 2
Bestrooi de lamsrack met zout en peper en braad aan beide kanten goudbruin. Leg het vlees naast de tomaatjes in de oven en rooster nog 5 min mee. Laat het vlees rusten en snijd het in koteletten.
Stap 3
Schep de tomaatjes in de braadpan met bakvet op een laag vuur. Druk een paar tomaatjes plat en roer het aanbaksel in de pan los. Voeg eventueel een beetje water toe voor de jus.
Stap 4
Bak de aardappels in ca. 10 min goudbruin. Voeg eventueel zout en peper toe. Kook de peulen en erwten in ca. 3 min beetgaar. Giet af en roer er 1 el boter en de gesneden munt erdoor. Verdeel over 4 borden.