Rocky road: het perfecte snoepgoed voor Sinterklaas
Gemakkelijk
80 Min
9 Personen
Ingrediënten
9 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de stukjes melkchocolade au bain-marie. Dat wil zeggen: laat water in een steelpannetje koken, plaats daar een hittebestendige kom op en laat de chocolade smelten in die kom. Doe de gesmolten chocolade in een mengkom.
Stap 2
Ondertussen heb je tijd om de kruidnoten, de chocoladeletter en de marsepein in stukjes te snijden.
Stap 3
Schep ongeveer ¾ van de stukjes door de gesmolten chocolade en roer alles door elkaar.
Stap 4
Stort dit in de met bakpapier beklede bakvorm.
Stap 5
Verdeel de resterende stukjes over de bovenkant van de chocolade.
Stap 6
Zet de bakvorm nu minstens één uur in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
Stap 7
Snijd de rocky road daarna in ongeveer 9 stukken en deel je Sinterklaas snoepgoed uit aan iedereen die je liefhebt.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,60 per persoon.
Tip
Je kunt wasspelden of knijpers gebruiken om het bakpapier op zijn plaats te houden.