Rijstbowl met aubergine, vegan gehakt en pinda’s
Gemakkelijk
15 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Rijstbowl met aubergine, vegan gehakt en pinda's
Wanneer de aubergine grilt in de oven heb je alle tijd om de rest van deze rijstbowl te maken. Dat is nog eens praktisch koken!
Stap 1
Zet je oven op de grillstand. Leg de aubergine op een bakplaat en plaats gedurende een kwartier onder de hete grill.
Stap 2
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Verdeel de rijst over kommen.
Stap 3
Verhit een scheut plantaardige olie en bak daarin het vegan gehakt tot het knapperig is. Voeg een extra scheut sojasaus toe en roer goed.
Stap 4
Verdeel het vegan gehakt en de stukjes komkommer over de kommen. Haal de aubergine uit de oven, halveer de aubergine en maak inkepingen in het vruchtvlees. Leg een auberginehelft op iedere kom.
Stap 5
Haak de pinda’s grof en lepel ook die over de rijstbowl. Maak de rijstbowl af met dunne ringetjes rode peper.
prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,20 per persoon.