Rendier cakepops maken voor Kerst
Gemakkelijk
60 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verkruimel de boerencake met je handen in een grote mengkom. Voeg de roomkaas toe en kneed met je handen tot een compact cakemengsel.
Stap 2
Maak balletjes van het mengsel ter grootte van een pingpongbal. Prik in elk balletje een prikker en leg op een bord of een klein bakplaatje. Plaats de cakeballetjes ongeveer een half uurtje in de vriezer zodat ze stevig kunnen worden.
Stap 3
Breek de melkchocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een kopje.
Stap 4
Doop elk cakeballetje in de gesmolten chocolade en leg op een bord of een rekje. Duw een rode M&M ter hoogte van de neus in de vloeibare chocolade. Prik twee halve pretzels in de bovenkant als het gewei. Laat de chocolade uitharden. Je hebt als het goed is nog wat gesmolten chocolade over. Bewaar dit om er later de ogen mee te tekenen.
Stap 5
Smelt de witte chocolade au bain marie. Is de melkchocolade volledig uitgehard? Teken dan twee stipjes op de rendier cakepops, met de achterkant van een eetstokje of een prikker. Laat de witte stipjes opdrogen en teken er een vervolgens een kleiner stipje met de melkchocolade op.
Stap 6
Laat de rendier cakepops afkoelen en uitharden.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,61 per persoon.