Rauwe andijviestamppot met tomaatjes en kaas
Gemakkelijk
5 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil en kook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg de aardappelen in een grote pan (je kan hier eventueel ook de rookworst aan toevoegen, maar in een aparte pan kan uiteraard ook). Voeg zout toe en schenk er water bij totdat de aardappelen net onder staan. Kook de aardappelen in ± 20 minuten gaar. Halveer intussen de cherrytomaatjes. Snijd de basilicum (steeltjes en blaadjes) fijn.
Stap 2
Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
Stap 3
Schep de crème fraîche erdoor en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de kaasblokjes (als je deze te groot vindt, dan kun je ze nog halveren), de gehalveerde tomaatjes en de fijngesneden basilicum erdoor.
Tip
Vervang de basilicum ook eens door bieslook.