Prei stamppot met mosterd dille zalmflakes
Gemakkelijk
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Prei stamppot met mosterd dille zalmflakes
Schil de aardappels en snijd in stukjes. Kook de aardappelblokjes in een grote pan tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
Ondertussen, snijd je de prei in dunne ringen. Spoel de prei grondig af en verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan en bak de prei op middelhoog vuur tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de zalm toe aan de prei in de koekenpan en roer alles door tot de zalm is verwarmd.
Giet de aardappelblokjes terug in de pan en voeg de crème fraîche en honing-mosterd dressing toe. Stamp de aardappels en meng goed tot je een smeuïge puree hebt.
Voeg het zalm-prei mengsel toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.
Proef de stamppot en breng op smaak met extra zout, peper, of honing-mosterd dressing naar wens.