Pompoen zoete aardappelpuree met gehaktballen
Gemakkelijk
10 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Snijd en schil de pompoen en zoete aardappel in blokjes. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pompoen- en zoete aardappelblokjes toe. Kook ze tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Giet de groenten af.
Prak de groenten met een aardappelstamper met twee eetlepels crème fraiche tot een grove puree. Breng op smaak met de tijm, zout en peper. Houd de puree warm terwijl je de gehaktballen bereidt.
Voor de gehaktballen, meng het gehakt met de fijngehakte knoflook, zout en peper in een kom. Vorm het gehaktmengsel tot vier gehaktballen.
Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden en van binnen gaar zijn.
Serveer de pompoen zoete aardappelpuree op borden en leg de gehaktballen erbovenop. Garneer eventueel met wat extra tijm en serveer direct.