Poké bowl zalm
Gemakkelijk
5 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst af en leg op een groot bord zodat deze goed kan afkoelen.Stap 2
Boen de citroen goed schoon en rasp de schil van een halve citroen. Heb je geen rasp, gebruik dan een dunschiller om de schil van de citroen te halen en snijd dit fijn met een scherp mes. Houd de citroen zelf apart. Het sap heb je later nodig. Meng de rasp door de afgekoelde rijst.Stap 3
Zet de kookpan weer op met warm water en doe, zodra dit kookt, de erwtjes in het water. Laat dit maximaal 2 minuten koken en giet de erwtjes dan af. Spoel ze direct met koud water af. Zet de erwtjes apart.Stap 4
Snijd met een scherp mes de huid van de zalm. Snijd de zalm in blokjes en zet deze in de koelkast.Stap 5
Snijd nu de Chinese kool in (heel) fijne reepjes en was deze. Laat het goed uitlekken in een vergiet.Stap 6
Snijd de chilipeper in fijne ringen en bak deze in de zonnebloemolie goudbruin. Laat dit uitlekken op een stukje keukenpapier.Stap 7
Pel de rode ui, snijd deze door de helft en snijd de helften in ragfijne halve ringen. Zet dit even apart.Stap 8
Snijd voor de dressing de gember heel fijn. Pers de citroen uit en meng dit met de overige ingrediënten voor de dressing. Proef de dressing en breng evt. op smaak met nog iets sojasaus of chilisaus.Stap 9
Verdeel de rijst over 4 kommen en leg de zalm, de kool, de wortel, de erwtjes, de tuinboontjes en de rode ui in mooie hoopjes over de rijst. Verdeel de gebakken chilipeper over de Poké bowl en schep er de dressing overheen.