Plaattaart met tomaten en gekarameliseerde rode uien
Gemakkelijk
25 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op de plaat en zorg dat goed aansluit. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in plakken en verdeel deze over het deeg. Strooi de knoflook erover
Stap 2
Snijd de rode uien in dunne ringen. Laat de boter smelten in een koekenpan. Bak de rode ui op laag vuur tot ze karameliseren. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Voeg dan de suiker toe en roer tot deze helemaal is gesmolten en de uien plakkerig zijn.
Stap 3
Verdeel de uien over de tomaten op de plaattaart. Bestrooi met de tijm. Bak de taart in 20 minuten goudbruin en gaar.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 0,74 per persoon.