Pizza met ansjovis
Gemiddeld
60 Min
15 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Meet 300 ml lauw water af in een maatbeker. Roer de suiker, gist en olijfolie erdoor en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi een snuf zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met je vingers. Kneed het deeg net zolang het niet meer aan je vingers plakt en het deeg veerkrachtig is (ongeveer 5 minuten). Gooi het deeg hiervoor een paar keer op je werkblad, hierdoor wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en bedek het met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume – in 45–60 minuten.Stap 2
Pel en snipper een halve ui en twee teentjes knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg dan de gepelde tomaten toe en pureer het tot een saus. Laat de saus 20 minuten heel zacht koken. Breng het op smaak met wat tijm, chilipoeder, zout en peper.
Stap 3
Snijd de mozzarella fijn en leg het even op keukenpapier om vocht te absorberen. Snijd de rode ui in partjes en halveer de cherrytomaatjes en olijven.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wanneer het deeg is gerezen, leg je eerst bakpapier op je werkblad en bestuif je het werkblad daarna met bloem. Rol de bol deeg uit tot een mooie ronde pizza (je kunt eventueel een bord gebruiken en daar rondom snijden om een perfecte ronde te maken. Je kunt ook verschillende kleine pizza’s maken door de deegbal te verdelen in verschillende porties.) Zet je pizza nu 5-10 minuten in de oven zodat de bodem al een beetje knapperig wordt.
Stap 5
Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk de complete bodem met het tomatenmengsel en strooi er nog wat tijm over. Verdeel nu alle toppings over de pizza en bak de pizza 8–12 minuten in de oven. Druppel er voor het serveren nog wat olijfolie over.