Pittige Aziatische noedelsoep met groente en reuzengarnalen
Gemakkelijk
20 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de garnalen ontdooien. Week de paddenstoelen ca. 20 minuten in koud water.
Stap 2
Doe de noedels in kokend water en neem de pan van het vuur, roer na 4 minuten door met een vork en giet af.
Stap 3
Schil en was de wortels en snijd in dunne reepjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Was de garnalen, dep ze droog en meng ze met 4 el sojasaus. Pers het sap van de limoen.
Stap 4
Doe de bouillon wortelen en broccoli in 1 l water en kook dit voor ongeveer 5 min.
Stap 5
Verhit de arachideolie in een pan en bak de garnalen ongeveer 3-5 min.
Stap 6
Giet de paddenstoelen af. Voeg deze samen met de taugé en de noedels toe aan de soep en kook kort mee.
Stap 7
Breng de soep op smaak met de evt. extra sojasaus, sambal, peper en limoensap.
Stap 8
Serveer de soep in kopjes of borden, samen met de garnalen.
Tip
Lekker met Aisa Green Garden kroepoekplakken. Mag de soep pittiger? Voeg dan wat extra sambal toe aan de soep.
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.